Rada programowa

Akademii Kulinarnej w Krakowie

Opiekę merytoryczną nad kursami organizowanymi przez Akademię Kulinarną w Krakowie sprawuje Rada Programowa w składzie:

Fabio Parasecoli

Fabio Parasecoli

profesor Food Studies w New York University (Nutrition and Food Studies Department, Steinhardt, New York University)

 

Jarosław Dumanowski

Jarosław Dumanowski

dr hab., prof. UMK w Toruniu, kierownik Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Wydziale Nauk Historycznych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu

 


Paweł Polak

Paweł Polak

dr hab., prof. UPJPII, kierownik katedry Historii i Filozofii Nauki, Centrum Kopernika Badań Interdyscyplinarnych

 

Józef Kałużny

Józef Cezary Kałużny

dr hab., prodziekan Wydziału Historii i Dziedzictwa Kulturowego UPJPII, współtwórca i Kierownik Akademii Kulinarnej w Krakowie

  


Artur Kinasz

Artur Kinasz

aktywista i lider polskiego ruchu slow foodowego, współtwórca Akademii Kulinarnej w Krakowie

 


Kontakt

Akademia Kulinarna w Krakowie
Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
ul. Kanonicza 9/202, 31-002 Kraków
akademia@akademiakulinarna.edu.pl
facebook.com/AkademiaKulinarnawKrakowie

 

Akademia Kulinarna - logo
Uniwersytet Papieski - logo
Uniwersytet Rolniczy - logo